Szakmázás

Játékszerver szolgáltatást indítunk

Mi a fontos egy játékszerver esetében? Állandó és gyors internet kapcsolat, megfelelő hardware és persze DDoS védelem sem árt, amit mi biztosítunk minden szerverünkhöz. Tegyük fel, hogy ez mind rendelkezésre áll az otthoni PC-n, viszont miért nem érdemes ebben az esetben sem ezt a megoldást választani? Nos elképzelhető, hogy a szerver véletlen bezáródott, elment az áram, elment az internet, meghalt a Windows vagy csak szimplán kikapcsoltad a géped, a lényeg, hogy a szerver kiszolgálása leáll és a haverok nem tudják folytatni a vasfarm építését. Ez probléma…

Ennek a szolgáltatásnak az a célja, hogy az elérhető áron adjunk szervereket azoknak akiknek nem elég erős a gépe, vagy csak nem akarnak a parancssorban elveszni, hibakódokkal vesződni, ezt mi már mind megtettük helyettetek. Az általunk biztosított GamePanel-el pedig egy olyan felületet biztosítunk ahol szabadon kezelheted a játékszervered akár konzolos hozzáférésről van szó, vagy csak pár mod-ot akarsz feltenni, adatbázisokat létrehozni, időzített parancsokat beiktatni, a világ bármely pontjáról bármikor. Kis ízelítőnek itt van néhány képernyőkép a GamePanel-ről:

Nos tételezzük fel, hogy szeretnél egy szervert, felmész az oldalunkra (atw.hu/jatekszerver) kiválasztod a kívánt játékokat és szembetalálkozol azzal, hogy osztott vagy dedikált szervert szeretnél inkább. Beszéljük át nagyvonalakban, hogy mi ezek közt a különbség.

  • Osztott szerver – Több más játékszerver tulajdonossal osztoztok egy fizikai szerveren így minden játékszerver kap egy általa felhasználható hardware erőforrás keretet. Egy játékszerver nem lépheti át ezt a keretet így érdemes figyelni rá. Itt azért érdemes megjegyeznem, hogy egy fizikai szerverre nem teszünk több játékost mint amennyit elbírna, így biztosítva a minnél gördülékenyebb játékélményt.
  • Dedikált szerver – Ebben az esetben a kiválasztott játékszerverek alapján ajánlunk neked egy konfigurációt és árat fizikai szerveredhez, amennyiben ez nem tetszik szabadon kérhetsz módosítást. Fontos, hogy dedikált fizikai szerver esetén nincsenek a játékszerver által felhasználható hardware erőforrások korlátozva, és itt a kiválasztott játékszervereket is ingyenesen hozzuk létre, neked csak a dedikált fizikai szerverért kell fizetni.

A döntésednek van bármiféle következménye? Nos nem igazán, ezért vagyunk mi itt, az ügyfélszolgálat. A szolgáltatásaid költöztetését osztottról dedikáltra, dedikáltról osztottra vagy csak az osztott szerveren lévő játékszerver által felhasználható erőforrások bővítését bármikor megtehetjük neked.

Mit tartogat a jövő? Nos hazudnék, ha azt mondanám, hogy megelégszünk a rendszer jelenlegi formájával/működésével. Ahogy többet tapasztalunk úgy fogjuk a szolgáltatást fejleszteni és a játék katalógust bővíteni. A jelenlegi verzió is rendkívül gördülékenyen működik, amit a néhány teszt felhasználónk által is meg tudunk erősíteni, de a fejlődés sosem állhat meg. Ebben viszont számítunk a ti visszajelzéseitekre és további igényeitekre is szóval ne tartsátok magatokban! 🙂

A végére pedig csak annyit írhatok, hogy mindenben igyekszünk majd segíteni neked, hogy te már csak a játékra tudj koncentrálni.

2 hozzászólás a(z) “Játékszerver szolgáltatást indítunk” című bejegyzéshez

Seo Khazana szerint:

Hello, is it working currently or it is a future plan?

atwadmin szerint:

Hello, it’s working of course, also the GamePanel is available in English as well! 🙂 Here is the link: https://atw.hu/jatekszerver

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.