A szükségtelenné vált domain nevek felmondására két lehetőséget biztosítunk. Az iADMIN.hu felület megfelelő pontját, valamint e-mailes kérést is elfogadunk. A felmondás módja lehet azonnali, vagy következő fordulóval történő megszüntetés.

Azonnali felmondás esetén egyből kezdeményezzük a megszüntetést, ez általában a technikai működést pár órán belül megszünteti, a törlési idő az adott TLD függvénye. Lejárattal történő felmondás esetén a következő fordulóig a domain működni tud, de a hosszabbítás esedékességéről díjbekérőt már nem küldünk.

Felmondás e-mailben

Felmondást a kapcsolattartó részéről korábban leadott e-mail címről vagy ügyfélkód megadásával van lehetőségünk elfogadni, a levélben a pontos domain név megadása feltétlen szükséges.

Felmondás az iADMIN.hu felületen

A domain nevek adatlapján minden esetben megtalálható a "Felmondás lejárattal" valamint a "Felmondás azonnal" gomb. Ha a domain névhez nincs kiállítva függő díjbekérő a következő esedékes hosszabbításhoz, akkor ezek közül lehet választani.

Ha a domain közeli fordulópontja miatt már díjbekérőt állítottunk ki, akkor az adatlapon egy további gomb is aktív lesz ami a hosszabbítás lemondását kezdeményezi. Ilyen esetben a fordulóval történő felmondás a már kiállított díjbekérőn szereplő időszakot követő fordulóra érvényes.