Mi az a DDOS támadás?

A szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Denial of Service vagy DoS), más néven túlterheléses támadás, illetve az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás (Distributed Denial of Service, DDoS) informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása, helyes működési módjától való eltérítése.

A szolgáltatásmegtagadásos támadás egy meghatározott alkalmazás, operációs rendszer ismert gyengeségeit, vagy valamilyen speciális protokoll tulajdonságait (gyengéit) támadja meg. Célja, hogy az alkalmazás, vagy rendszer elérésére feljogosított felhasználókat megakadályozza a számukra fontos információk, a számítógép-rendszer vagy akár a számítógép-hálózat elérésében. A támadás eredményeképpen a rendszer nagyon lelassul, elérhetetlenné válik, esetleg össze is omolhat. A lényege, hogy lehetőség szerint megakadályozza a célgép elérését.

Kiket érint?

Az DDoS támadás napjaink leggyakoribb internetes támadási eszközévé vált. Egy sikeresen véghezvitt támadással komoly bevétel- és presztizsveszteséget szenvedhet el az áldozattá vált cég, ezért mindenképpen érdemes megelőző lépéseket, intézkedési tervet kidolgozni a sikeres elhárítás érdekében.

Ön potenciális célpont lehet, ha

  • rendelkezik publikus internetes szolgáltatással,
  • de nem rendelkezik AntiDDOS védelemmel.

Hogyan működik a DDoS védelem?

Saját fejlesztésű monitoring rendszerünk a nap 24 órájában elemzi hálózati forgalmunkat. Beérkező támadás esetén rendszerünk a másodperc törtrésze alatt felismeri, kíszűri és "eldobja" a nem kívánt hálózati forgalmat, míg a kommunikációban hasznos hálózati csomagokat továbbítja a célszerver felé, ezáltal megkímélve Ügyfelünk gépét a túlterhelés kockázatától és megteremtve az elvárható elérhetőséget.

Szolgáltatás díja

Alap csomagunk maximum 500 Mbit/s átmenő forgalomban limitált, amibe nem számít bele a támadáskor fellépő forgalom. Szolgálatásunk csak cégünk által biztosított IP szolgáltatásokon érhető el.

Egyedi igénye, kérdése van?

Lépjen kapcsolatba velünk a megrendelés gombra kattintva, vagy hívjon a lenti Ügyfélszolgálati telefonszámunkon!

AntiDDOS
17060
HUF + Áfa/
max. 500 Mbit/s forgalom
max. 16 IPv4 cím
max. /56 IPv6 tartomány