Mi az a webes SSL tanúsítvány és miért van rá szükség?

Webes tanúsítványok használatával weboldalunk látogatóinak lehetősége van biztonságos kapcsolatot, ún. HTTPS kapcsolatot kiépíteni a webszerverrel. Ekkor a látogató megbizonyosodhat arról, hogy valóban azt a weboldalt látogatja, amit szeretne, másrészt garancia afelöl, hogy a kommunikáció lehallgatás esetén is harmadik fél számára értelmezhetetlen, felhasználhatatlan. A biztonságos kommunikációt általában a böngészők a címsorban https:// előtaggal vagy kis lakattal jelölik. A tanúsítványok árai a kiállító hatóságtól, a tartalmazott szolgáltatásoktól és az ellenőrzés típusától függenek. Cégünk főként az ár/érték arányban általunk legjobbnak tartott tanúsítványokat értékesíti, egyéb igények esetén keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal!

Előnyei röviden:
  • biztonságos adatkommunikáció;
  • hitelesség;
  • látogatói pozitívan értékelik, hogy Ön gondol a biztonságra;
  • a keresőmotorok (pl. Google, Bing, stb.) előnyösebb pozícióban tüntetik fel a biztonságos oldalakat;
  • hatékony eszköz az adathalászattal és internetes csalásokkal szemben.

Milyen ellenőrzési szintek vannak és miért számítanak?

Három ellenőrzési szintet különböztetünk meg:
  • DV (Domain Validation / Domain ellenőrzés): a domain adminisztrációs kapcsolattartójának küldött e-mail visszaigazolását jelenti. Perceken belül elérhető, leggyorsabb ellenőrzési forma.
  • OV (Organization Validation / Szervezeti ellenőrzés): az domain validation-nel szemben egy magasabb ellenőrzési szint. Az igénylő szervezet kerül ellenőrzésre. A tanúsítványban feltüntetésre kerül a kiállító hatóság és igénylő szervezet neve is. Kiállítási ideje 1-2 nap.
  • EV (Extended Validation / Kiterjesztett ellenőrzés): legmagasabb szintű ellenőrzés, a böngésző címsorában zöld színnel igazolja látogatói számára, hogy Önnek kiemelten fontos a biztonság. A tanúsítványban feltüntetésre kerül a kiállító hatóság és igénylő szervezet neve is. Kiállítási ideje 1-10 nap.

RapidSSL tanúsítványok

Belépőszintű, olcsó, gyorsan elérhető, 128- és 256-bites titkosítást nyújtó tanúsítványok főleg kis- és középvállalatoknak a világ egyik legnagyobb tanúsítvány kibocsátójától. Korlátlan számú szerveren használható, a böngészők 99,9%-a támogatja. Domain ellenőrzést (DV) alkalmaz.
RapidSSL
Site seal pecsét, domain www és www nélküli változatát biztosítja.
Árak
1 év 6 858 Ft+Áfa
RapidSSL Wildcard
Site seal pecsét, domaint és az összes aldomain nevet biztosítja.
Árak
1 év 42 926 Ft+Áfa

GeoTrust tanúsítványok

A GeoTrust True BusinessID SSL tanúsítványai üzleti célú felhasználásra ajánlottak, emelt szintű, OV és EV ellenőrzéssel.
True BusinessID
Site seal pecsét, domain www és www nélküli változatát biztosítja. OV szintű ellenőrzés.
Árak
1 év 35 483 Ft+Áfa
True BusinessID Wildcard
Site seal pecsét, domaint és az összes aldomain nevet biztosítja. OV szintű ellenőrzés.
Árak
1 év 137 388 Ft+Áfa
True BusinessID EV
Site seal pecsét, domain www és www nélküli változatát biztosítja. EV szintű ellenőrzés.
Zöld címsor a böngészőkben!
Árak
1 év 64 108 Ft+Áfa