Mi az a keresőbarát URL?

Keresőbarát URL alatt az emberek számára is könnyen olvasható, barátságos URL címeket értjük amik a PHP kiszolgáló számára is érthetőek maradnak a feldolgozáshoz szükséges különleges karakterek nélkül.
Például ez a lap az atw.hu domain alatt a "atwiki/keresobarat_URL-ek_tamogatasa" címen érhető el, ami sokkal beszédesebb egy "category_id=321&page_id=123456" formátumnál.
A keresőbarát URL-ek a keresőben elért jobb pozíciót is elősegítik, valamint az oldal látogatói számára is értékes információként szolgálhatnak már a cím megnyitása előtt.

Keresőbarát URL támogatás használata

A tárhely szolgáltatásaink Apache rewrite támogatással üzemelnek, így a szép URL címek létrehozásához csak a megfelelő .htaccess fájl szükséges. Az ismert CMS rendszerek fejlesztői ezt gyakran előre elkészítik, csak fel kell tölteni a tárhelyre. Fontos, hogy a rewrite szabályokat megelőzően a RewriteBase / sor is szerepeljen, ellenkező esetben 500-as hibát fog adni az oldal. Az elérést természetesen az adott szabályoknak megfelelő könyvtár eléréssel kell használni (az esetek túlnyomó részében csak egy / a megfelelő érték a RewriteBase szabály számára).