Adminisztrációs elérés

A virtuális szerverek kezelése SSH adminisztrációs felületen keresztül, vagy az iadmin.hu felületünkön lehetséges.

Indítás, leállítás, újraindítás, azonnali leállítás

Az SSH admin felületre, vagy az iadmin.hu felületre belépve látható a gép futására vonatkozó státusz. A futási státusz függvényében a következő műveletek kezdeményezhetők:

  • leállítás: a gép power gombjának megfelelő funkciót kezdeményezi
  • újraindítás: a gép power gombjának megfelelő funkciót kezdeményezi, majd elindítja a szervert
  • azonnali leállítás: a gép feltétel nélküli leállítása, lényegében a táp kihúzásának felel meg
  • indítás: nem futó gép indítására használatos

A gép esetleges újraindításával kapcslatos tudnivalók a Hogyan tudom újraindítani a szerverem? wiki cikkben találhatóak.

Konzol és VNC

A linux alapú szerverekhez megfelelő beállítás esetén az adminisztrációs SSH felületen konzol is található, ez akkor is elérhető, ha a gépen futó SSH esetleg leáll. A konzol használatához szükséges beállítások az iADMIN felületünkön találhatóak.
A szerverek adminisztrációjához és hibakereséséhez VNC is rendelkezésre áll, az eléréshez szükséges adatokat az iadmin.hu felületünkön lehet megtalálni. További információk az SSH és VNC elérésről a Hogyan érem el a megrendelt szervert? wiki cikkben található.

Újratelepítés

Az iadmin.hu felületen lehetőség van az alapértelmezett Debian Linux rendszer visszaállítására, ez a gép bármelyik SSD vagy HDD lemezére történhet.

Rendszerjavítás és telepítés

Az SSH admin felületen többféle operációs rendszer telepítő lemeze elindítható, majd a VNC kapcsolaton keresztül telepíthető, így lényegében bármilyen operációs rendszer telepíthető. Az elérhető lemezek listáját kérésre bővítjük ha nincs benne a kívánt rendszer.
Az elérhető lemezek között live linux is található, az ilyen módon elindított linux eléri a VPS lemezeit, így azon keresztül tetszőleges művelet végezhető.