Jellemzően olyan esetekben szükséges a domain név másik domain névre irányítása, amikor egy domain máshova költözik vagy egész egyszerűen csak több hasonló domain bejegyzését követően egy kitüntetett domainre kell irányítani a többit.

Átirányítás felvétele az iADMIN.hu felületen

Ha a domain név a kezelésünkben van és nincs tárhelyen használatban, akkor a domain adatlapján a felső menüsorból a "HTTP átirányítások kezelése" pont alatt lehet átirányítást felvenni. Ezzel a módszerrel 301-es redirect, valamint frame keretes átirányítás adható meg.

Átirányítás beállítása webtárhelyhez rendelt domain esetén

Ha a domain név egy tárhelyünkön van használatban, akkor az átirányítást a tárhelyre feltöltött kóddal lehet beállítani. Az egyik megoldás például a PHP header függvényének használata, például az alábbi módon:
A tárhely megadott könyvtárába töltsön fel egy index.php elnevezésű fájlt a következő sor elhelyezésével, ahol a https://atw.hu helyett azt a címet kell beírni, ahová az átírányítás történik.

< ?php header("Location: https://atw.hu"); ?>

Ezzel a módszerrel akár az iADMIN.hu felületen felvehető 301-es státuszkódtól eltérő átirányítást is fel lehet venni, vagy akár bizonyos feltételekhez kötni a műveletet.