Domain hozzárendelése webtárhelyhez

Az iADMIN felületre való bejelentkezést követően navigáljon a Webtárhely menüpontba, majd a [Tárhely kezelése] gombra kattintást követően a Domainek fül alatt található az új domain hozzáadás lehetősége.

Kattintson a [Domain hozzáadása] gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot.

A Domain mezőben kell megadni a domain nevet.
Az Elérési útvonal mezőben kell megadni a domain könyvtárának elérési útvonalát a tárhelyen belül. A szükséges könyvtárat FTP-n belépve létre kell majd hozni és abba elhelyezni a weboldal forráskódját.
A PHP verzió mezőben ki kell választani a weboldal működéséhez szükséges verziót. Új weboldal fejlesztése esetén érdemes a legmagasabb PHP verziót választani.

A [Mentés] gombra kattintva a domain és a webtárhely összekapcsolása megtörténik.

A panel bezárásához kattintson a [Bezár] gombra.

FONTOS: a domain kiszolgálása akkor fog működésbe lépni, hogyha a domain névszerver beállításai is a webtárhelyre mutatnak. ATW-nél regisztrált domain esetében ez alapértelmezetten így van.

Más szolgáltatónál kezelt domain név esetében

A domain nevet csak az ügyfélszolgálat tudja hozzárendelni a webtárhelyhez, ezért ilyen esetben emailben kell kérni a domain rögzítését.

FONTOS: a domain kiszolgálása akkor fog működésbe lépni, hogyha a domain névszerver beállításai is a webtárhelyre mutatnak. Ehhez az A rekordokat a 88.151.96.8 IP címre kell beállítani a domain név névszerver szolgálatójánál.