Levelezőprogram beállítása Android mobiltelefonon

Androidos mobiltelefonokon az alapértelmezett levelezőprogram kinézete és működése hasonló, habár a különböző márkájú telefonok között esetenként csekély eltérés lehetséges. Az alábbi leírás logikailag vezet végig egy egyszerű Androidos levelezőprogram beállításán.

A levelezőprogram elindítása után (ha még nincs beállítva e-mail cím) először ki kell választani, hogy milyen e-mail címet kíván beállítani. Mivel saját kezelésű e-mail címe van, ezért válassza az Egyéb lehetőségre.

A következő panelen töltse ki értelemszerűen az E-mail cím és a Jelszó mezőket az iADMIN felületen létrehozott adatokkal, majd kattintson a [Bejelentkezés] feliratú gombra.

A következő panelen meg kell adni a fiók típusát, amihez választhat az IMAP vagy a POP3 lehetőségek közül (erről részletes információ itt olvasható).

A megfelelő gombra kattintva automatikusan továbblép a bejövő szerver beállításainak űrlapjára. Itt a Felhasználónév és a Jelszó megegyezik a folyamat elején megadott adatokkal. Fontos ellenőriznie, hogy a Felhasználónév mezőben a teljes e-mail cím legyen beírva.

_Az alatt megjelenő űrlaprész kitöltéséhez szükséges adatok megtalálhatók az iADMIN felületen. Bejelentkezést követően navigáljon a Webtárhely menüpontba, majd a [Tárhely kezelése] gombra kattintást követően az E-mail fiókok fül alatt az E-mail beállítások részen láthatók az adatok._

Ennek megfelelően
A Szerver: mail.atw.hu
A Port mezőbe POP3 esetén SSL nélkül 110, SSL felett 995 portszámot kell beírni.
A Port mezőbe IMAP esetén SSL nélkül 143, SSL felett 993 portszámot kell beírni.

A Biztonság típusa gombra kattintva lehet kiválasztani azt, hogy SSL nélkül vagy SSL felett használjuk-e a levelezést.

A továbblépéshez kattintson a [Tovább] gombra.

Amennyiben az adatokat helyesen lettek megadva, akkor a kimenő szerver adatainak beállítása fog következni. Ellenkező esetben a sikeres továbblépéshez az eddigi adatokat javítani szükséges.

A megjelenő panelen az SMTP-Szerver: mail.atw.hu
A Port mezőbe SSL használata nélkül 25 vagy 587, SSL felett pedig 465 portszámot kell beírni.

A Biztonság típusa gombra kattintva lehet kiválasztani azt, hogy SSL nélkül vagy SSL felett használjuk a levelezést.

A Felhasználónév és a Jelszó megegyezik a korábban megadottakkal.

A továbblépéshez kattintson a [Tovább] gombra.

A következő panelen a levelezőprogram működésével kapcsolatos beállításokat lehet megadni tetszőlegesen. A [Tovább] gombra kattintva a postafiók beállítása befejeződik.