Outlook 2010 levelezőprogram beállítása

Ha az Outlook 2010 levelezőprogram elindítása után automatikusan elindul az előkészítő varázsló, akkor a varázsló első oldalán kattintson a Tovább gombra. Ezután az e-mail fiók beállításához a varázsló E-mail fiókok oldalán kattintson újra a Tovább gombra.

Ha a Microsoft Outlook 2010 előkészítő varázslója nem jelenik meg, akkor az Outlook 2010 eszköztárán kattintson a Fájl menüpontra, majd az Információk almenüben kattintson a [Fiók hozzáadása] feliratú gombra.

A megjelenő panelen válassza a Kiszolgálóbeállítások vagy további kiszolgálótípusok kézi megadása elemet, majd kattintson a [Tovább] gombra.

A Kiszolgáló típusa lapon választhat az IMAP vagy a POP3 lehetőségek közül (erről részletes információ itt olvasható). A továbblépéshez kattintson a [Tovább] gombra.

Ennek megfelelően az Internetalapú levelezés beállításai panelt az alábbiak szerint kell kitölteni.
A Felhasználói adatoknál a Név és E-mail cím mezők kitöltése egyértelmű.

A Bejövő üzenetek kiszolgálója: mail.atw.hu
A Kimenő levelek kiszolgálója: mail.atw.hu
A Felhasználónév mezőben a teljes e-mail címet kell megadni, majd alatta a hozzá tartozó Jelszót.

Ezt követően kattintson a [További beállítások…] gombra.

A megjelenő Internet alapú levelezés beállításai panelen a [Kimenő levelek kiszolgálója] fül alatt kapcsolja be A kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel jelölőnégyzetet és alatta válassza A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használatával lehetőséget.

_A [Speciális] fül
alatt megjelenő űrlaprész kitöltéséhez szükséges adatok megtalálhatók az iADMIN felületen. Bejelentkezést követően navigáljon a Webtárhely menüpontba, majd a [Tárhely kezelése] gombra kattintást követően az E-mail fiókok fül alatt az E-mail beállítások részen láthatók az adatok._

Ennek megfelelően a [Speciális] fül alatt a Kiszolgáló portszámai részen A következő típusú titkosított kapcsolat használata: legördülő listában lehet kiválasztani a titkosítás módját, pl.: SSL. Ennek megfelelően kell utána a portot beállítani.

A Bejövő levelek kiszolgálója (POP3) esetén SSL nélkül 110, SSL felett 995 portszámot kell beírni.

A Bejövő levelek kiszolgálója (IMAP) esetén SSL nélkül 143, SSL felett 993 portszámot kell beírni.

A Kimenő kiszolgáló (SMTP) részen A következő típusú titkosított kapcsolat használata legördülő listából lehet kiválasztani a kimenő levelek titkosításának módját. Ennek megfelelően kell utána a portot beállítani.

A Kimenő levelek kiszolgálója (IMAP) esetén SSL nélkül 25 vagy 587, SSL felett pedig 465 portszámot kell beírni.

A beállítások véglegesítéséhez kattintson az [OK] gombra.

A Gratulálunk! panelen kattintson a [Befejezés] gombra.
A Fiókbeállítások panelen pedig kattintson a [Bezárás] gombra.