Outlook 2016 levelezőprogram beállítása

Az Outlook elindítása után az eszköztáron kattintson a Fájl menüpontra, majd az Információk almenüben a [Fiók hozzáadása] feliratú gombra.

A megjelenő panelen válassza a Kézi beállítás, vagy további kiszolgálótípusok megadása lehetőséget, majd kattintson a [Tovább >] gombra.

A megjelenő panelen válassza ki a POP vagy IMAP lehetőséget, majd kattintson a [Tovább >] gombra.

A megjelenő panelen a Felhasználói adatok részben a Név és E-mail mezők kitöltése egyértelmű. A Fiók típusa lehet POP3 vagy IMAP (erről részletes információ itt olvasható).

A Kiszolgálóadatok alatt a

Beérkező levelek kiszolgálója: mail.atw.hu (POP3 akár IMAP esetén is).

Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP): mail.atw.hu

A Bejelentkezési adatok részen a Felhasználónév mezőben a teljes e-mail címet kell megadni, majd alatta a hozzá tartozó Jelszót.

A [További beállítások...] gombra kattintva megjelenő panelen a [Kimenő levelek kiszolgálója] fülön legyen bekapcsolva „A kimenő üzenetek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel” lehetőség és alatta legyen kiválasztva a „A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata” lehetőség.


_A [Speciális] fül
alatt megjelenő űrlaprész kitöltéséhez szükséges adatok megtalálhatók az iADMIN felületen. Bejelentkezést követően navigáljon a Webtárhely menüpontba, majd a [Tárhely kezelése] gombra kattintást követően az E-mail fiókok fül alatt az E-mail beállítások részen láthatók az adatok._


Ennek megfelelően a [Speciális] fül alatt a Kiszolgáló portszámai részen a Bejövő levelek kiszolgálója (POP3) esetén az alatta lévő jelölőnégyzet bekapcsolása nélkül 110 portszámot kell beállítani. A kiszolgáló titkosított kapcsolatot (SSL) igényel jelölőnégyzet bekapcsolásakor viszont 995 portszámot kell beírni.

A Bejövő levelek kiszolgálója (IMAP) esetén SSL bekapcsolása nélkül 143 portszámot kell beállítani. A kiszolgáló titkosított kapcsolatot (SSL) igényel jelölőnégyzet bekapcsolásakor viszont 993 portszámot kell beírni.

A Kimenő kiszolgáló (SMTP) részen A következő típusú titkosított kapcsolat használata legördülő listából lehet kiválasztani a kimenő levelek titkosításának módját. Ennek megfelelően kell utána a portot beállítani.
A Kimenő levelek kiszolgálója (IMAP) esetén SSL nélkül 25 vagy 587, SSL felett pedig 465 portszámot kell beírni.

A beállítások véglegesítéséhez kattintson az [OK] gombra.

Az alatta nyitva lévő panelen kattintson a [Tovább >] gombra, majd a [Befejezés] gombra.