Thunderbird levelezőprogram beállítása

A Thunderbird levelezőprogram elindítása után a Fájl > Új > Új postafiók létrehozása… menüpontra kattintva megjelenik egy üdvözlő panel. A panel bal alsó sarkában látható [Ugorja át ezt, és használja a meglévő e-mail címet] feliratú gombra kell kattintani a továbblépéshez.

A megjelenő „Meglévő e-mail fiók beállítása” panelen a Név, E-mail cím és Jelszó mezők kitöltése egyértelmű az iADMIN felületen létrehozott postafiók adatok alapján. Ezt követően kattintson a [Kézi beállítás] feliratú gombra.

_A Kézi beállításoknál megjelenő űrlaprész kitöltéséhez szükséges adatok megtalálhatók az iADMIN felületen. Bejelentkezést követően navigáljon a Webtárhely menüpontba, majd a [Tárhely kezelése] gombra kattintást követően az E-mail fiókok fül alatt az E-mail beállítások részen láthatók az adatok._

A Bejövő sorban választani lehet IMAP vagy POP3 protokoll közül (erről részletes információ itt olvasható).

Kiszolgáló neve: mail.atw.hu Port: Amennyiben a sor elején POP3 lehetőség lett kiválasztva, akkor a port SSL nélkül 110, SSL felett pedig 995. Amennyiben a sor elején IMAP lehetőség lett kiválasztva, akkor a port SSL nélkül 143, SSL felett 993.

A Kimenő sorban az SMTP szerver adatait kell megadni. Kiszolgáló neve: mail.atw.hu Port: SSL nélkül 25 vagy 587, SSL felett pedig: 465 Felhasználónév: a Bejövő és Kimenő esetében is a teljes e-mail cím

Amennyiben az adatok helyesen lettek megadva, akkor a tesztelés sikeresen lezajlik. A postafiók beállításához a [Befejezés] gombra kell kattintani.