Domain átregisztrálás, másnéven domain név hordozás

Domain név átregisztrálás alatt azt a folyamatot értjük, amikor egy domain név másik regisztrátor kezelésébe kerül, vagy tulajdonost cserél. A két művelet akár egy lépésben is elvégezhető.

Szükséges dokumentumok, adatok

Regisztrátor szolgáltató váltás esetén
Amennyiben a domain nevet egy másik regisztrátortól kívánja áthozni hozzánk és a domain tulajdonosa nem változik, akkor Domain regisztrációs dokumentumot kell kitölteni és ezt eljuttatni nekünk.
Ha a domain tulajdonosa cég (vagy bármilyen jogi személy), akkor az aláírási címpéldány és cégbírósági végzés másolatát is csatolni kell.

Tulajdonos váltás esetén
Abban az esetben, ha a tulajdonos is változik, akkor a Domain regisztrációs dokumentum benyújtásával egyidőleg a jelenlegi tulajdonosnak le kell mondania a domain névről az új tulajdonos számára az Átadó nyilatkozat csatolásával. A nyilatkozatban kötelező feltüntetni a lemondó fél (a jelenlegi tulajdonos) és a kedvezményezett fél (az új tulajdonos) személyes adatait és a domain nevet is. Amennyiben a lemondó fél magánszemély, akkor két tanú hitelesítése is szükséges; cég esetén aláírási címpéldány másolatát kell csatolni.

Nemzetközi domain nevek esetén általánosságban a domain auth kódjára és a domain lock kikapcsolására van szükség. Az auth kóddal az aktuális tulajdonos rendelkezik (vagy a regisztrátortól tudja kikérni).

Dokumentumok benyújtása

A fenti dokumentumok beküldhetők e-mailben a domain@atw.co.hu címre, vagy feltölthetők az iADMIN felület Domain menüpontjában, amennyiben már rendelkezik ügyfél fiókkal.