Domain átregisztrálás, másnéven domain név hordozás

Domain név átregisztrálás alatt azt a folyamatot értjük, amikor egy domain név másik regisztrátor kezelésébe kerül, vagy tulajdonost cserél. A két művelet akár egy lépésben is elvégezhető.

Szükséges dokumentumok, adatok

Amennyiben a domain nevet egy másik szolgáltatótól kívánja áthozni hozzánk vagy a domain tulajdonosa változik, akkor regisztrációs lapot kell kitölteni és ezt hozzánk eljuttatni. Amennyiben a domain név tulajdonosa egy cég, akkor a regisztrációs lapon is feltüntetett aláírási címpéldány és cégbírósági végzés csatolása szükséges.

Csak abban az esetben ha a tulajdonos is változik az új tulajdonosnak a domain név átvételéhez lemondó nyilatkozatot kell csatolnia, amit az aktuális tulajdonos és az új is aláír. A dokumentumban kötelező feltüntetni a lemondó és a kedvezményezett fél személyes adatait és a domain nevet is. Amennyiben a lemondó fél magánszemély, akkor két tanú hitelesítése is szükséges, cég esetén aláírási címpéldányt kell csatolni.

Nemzetközi domain nevek esetén általánosságban a domain auth kódjára és a domain lock kikapcsolására van szükség. Az auth kóddal az aktuális tulajdonos rendelkezik (vagy a regisztrátortól tudja kikérni).