Domain név kiválasztása

A regisztráció első lépése a domain kiválasztása. A megfelelő név kiválasztását követően ellenőrizni kell hogy a név szabad-e, ugyanis új igénylés csak szabad domain névre indítható.

Szükséges dokumentumok benyújtása

Az igényt regisztrációs lap benyújtásával lehet jelezni a regisztrátornak. A kitöltéshez az oldalunkon található varázsló használatát javasoljuk. A regisztrációs lapot aláírva várjuk beszkennelve e-mailben, faxon vagy postai úton. Amennyiben az igénylő cég (vagy más jogi személyiség), akkor a dokumentumon is feltüntetett aláírási címpéldány és cégbírósági végzés (vagy ennek megfelelő hivatalos dokumentum) csatolása szükséges.

Regisztráció

A beérkezett kérelmek feldolgozása jellemzően legkésőbb a következő munkanapon megtörténik, erről a dokumentumon megadott kapcsolattartó e-mailes értesítést kap. A regisztráció átfutási ideje a választott domain TLD (végződés) függvénye. Nemzetközi nevek esetén jellemzően a feldolgozást követő órában már használható a domain, .hu domain nevek esetén 1-3 munkanapon belül használatba adja a regisztrációs szervezet, de a bejegyzés véglegesítése még további 8 napot vesz igénybe.