Domain név kiválasztása

A regisztráció első lépése a domain kiválasztása. A megfelelő név kiválasztását követően ellenőrizni kell hogy a név szabad-e, ugyanis új igénylés csak szabad domain névre indítható.

Folyamat elindítása elektronikusan

Amennyiben a regisztrációs szervezet külön nem kéri, úgy lehetőség van a folyamat elektronikus, dokumentum feltöltés nélküli kezdeményezésére.
Amennyiben még nem ügyfelünk, úgy az atw.hu domain menüpontján belül, a regisztráció gombra kattintva tudja elindítani a folyamatot, majd a végén az a kérést egy captcha szöveg kitöltésével szükséges hitelesíteni.
Amennyiben már ügyfelünk, úgy az iadmin.hu felületen belépve a domain menüpont/ új domain opciót kiválasztva tudja a regisztrációt kezdeményezni. Ebben az esetben is a regisztrációs folyamatot egy captcha kitöltéssel kell hitelesíteni, melyre a felület is fel hívja a figyelmét.

Szükséges dokumentumok benyújtása

Amennyiben a regisztrációs szervezet külön kéri, úgy szükséges a dokumentum benyújtás. Erről kollégáink e-mailes formában tájékoztatják majd.
Az igényt regisztrációs lap benyújtásával lehet jelezni a regisztrátornak.

Regisztráció

A beérkezett kérelmek feldolgozása jellemzően legkésőbb a következő munkanapon megtörténik, erről a dokumentumon megadott kapcsolattartó e-mailes értesítést kap. A regisztráció átfutási ideje a választott domain TLD (végződés) függvénye. Nemzetközi nevek esetén jellemzően a feldolgozást követő órában már használható a domain, .hu domain nevek esetén 1-3 munkanapon belül használatba adja a regisztrációs szervezet, de a bejegyzés véglegesítése még további 8 napot vesz igénybe.