A domain átregisztrálása másik regisztrátortól aláírt domain regisztrációs űrlap valamint a szükséges csatolmányok benyújtásával kezdhető meg ahogy új domain igény esetén is. A további folyamat a domain TLD (végződés) függvénye. A regisztrátor váltás egy lépésben a legtöbb végződés esetében lehetséges. A folyamatról automatikus értesítést küldünk minden esetben a kapcsolattartásra megadott e-mail címre.

.hu domain nevek átregisztrálása

A .hu domain nevek kezelését a nemzetközi domain nevekkel ellentétben adminisztrátorok végzik a benyújtott dokumentumok ellenőrzésével. A regisztrátor formai ellenőrzést követően a kérelmet iktatja a regisztrációs szervezet adatbázisába. A folyamat átfutási ideje általában 1-3 munkanap, ezt követően a domain név a kezelésünkbe kerül és használatba vehető.

Nemzetközi domain nevek átregisztrálása

Általánosságban elmondható, hogy a folyamat automatizált a .hu domain nevek rendszerével ellentétben. A kérelmező által beadott dokumentumok alapján a regisztrációs rendszer egy e-mailben tájékoztatja a jelenlegi és az új tulajdonos adminisztratív kapcsolattartóját a kérelem elindításáról. A levélben egy jóváhagyó link is található, ezt megnyitva mindkét félnek hozzá kell járulni a kérelemhez (ez akkor is igaz, ha a két fél azonos, de másik regisztrátorhoz kerül a domain). A jóváhagyáshoz a domain auth kódja szükséges, ezt az aktuális regisztrátor tudja megadni. Bizonyos esetekben a folyamat elindítása is feltételekhez kötött, például egyes TLD-khez "domain lock" szolgáltatás kapcsolható be, amíg ez aktív, addig nem indítható el átkérés.

Az egyes TLD-k speciális szabályaival kapcsolatosan az ügyfélszolgálatunkon érdeklődhet.